10 vajec,
450 g práškového cukru,
šťava z 1 citróna,
110 g polohrubej múky,
120 g Solamylu ,
PLNKA:
700 ml mlieka,
4 lyžice Solamylu,
1 Smetol ,
200 g práškového cukru,
1 vanilínový cukor ,
šťava z 2 citrónov
POLEVA:
200 g práškového cukru,
1 lyžička vlažnej vody,
šťava z 1 citróna
Citrónové rezy - príprava
Žĺtky vymiešame s 250 g práškového cukru do penista, potom pridáme šťavu z jedného citróna.
Vyšľaháme tuhý sneh z bielkov a vmiešame zvyšok cukru.
Do žĺtkovej hmoty opatrne zapracujeme bielkový sneh, preosiatu múku a Solamyl.
Cesto rozdelíme na 3 časti a každú upečieme na samostatnom plechu vyloženom mastným papierom.
Upečené cestá necháme vychladnúť.
Krém: V mlieku rozmiešame 4 lyžice Solamylu a za stáleho miešania uvaríme hustú kašu, ktorú necháme vychladnúť.
Vo väčšej miske vymiešame Smetol s práškovým a vanilínovým cukrom.
K maslovej hmote pridáme vychladnutú kašu, šťavu
z 2 citrónov a všetko dobre premiešame.
Na plát cesta navrstvíme polovicu krému, prikryjeme druhým plátom, na ktorý natrieme zvyšok krému.
Citrónová poleva: V miske vymiešame preosiaty práškový cukor s vlažnou vodou a citrónovou šťavu dohladka.
Zákusok zakončíme tretím plátom cesta, ktorý potrieme citrónovou polevou a necháme stuhnúť.