Citrónové rezy
10 vajec, 450 g práškového cukru, šťava z 1 citróna, 110 g polohrubej múky, 120 g Solamylu , PLNKA: 700 ml mlieka, 4 lyžice Solamylu, 1 Smetol , 200 g práškového cukru, 1 vanilínový cukor , šťava z 2 citrónov POLEVA: 200 g práškového cukru, 1 lyžička vlažnej vody, šťava z 1 citróna

Citrónové rezy - príprava

    Žĺtky vymiešame s 250 g práškového cukru do penista, potom pridáme šťavu z jedného citróna.
    Vyšľaháme tuhý sneh z bielkov a vmiešame zvyšok cukru.
    Do žĺtkovej hmoty opatrne zapracujeme bielkový sneh, preosiatu múku a Solamyl.
    Cesto rozdelíme na 3 časti a každú upečieme na samostatnom plechu vyloženom mastným papierom.
    Upečené cestá necháme vychladnúť.
    Krém: V mlieku rozmiešame 4 lyžice Solamylu a za stáleho miešania uvaríme hustú kašu, ktorú necháme vychladnúť.
    Vo väčšej miske vymiešame Smetol s práškovým a vanilínovým cukrom.
    K maslovej hmote pridáme vychladnutú kašu, šťavu
    z 2 citrónov a všetko dobre premiešame.
    Na plát cesta navrstvíme polovicu krému, prikryjeme druhým plátom, na ktorý natrieme zvyšok krému.
    Citrónová poleva: V miske vymiešame preosiaty práškový cukor s vlažnou vodou a citrónovou šťavu dohladka.
    Zákusok zakončíme tretím plátom cesta, ktorý potrieme citrónovou polevou a necháme stuhnúť.
Top