Jogurtový pohár
Kategória:
2 žĺtky
3 lyžice práškového cukru
2 lyžice teplej vody
1 vanilínový cukor
postrúhaná kôra a šťava z 1 citróna
2 biele jogurty
1 balíček mletej želatíny
100 ml mlieka
2 bielky
2 lyžice cukru
NA OZDOBU:
1 lyžica posekaných lieskových orieškov
mliečna čokoláda
Jogurtový pohár - príprava
Žĺtky s práškovým a vanilínovým cukrom a 2lyžicami teplej vody dobre vyšľaháme.
Do zmesi primiešame citrónovú šťavu, postrúhanú kôru a obidva jogurty.
Želatínu vsypeme do mlieka a necháme napučať.
Potom ju pomaly zahrievame vo vodnom kúpeli až do úplného rozpustenia.
Odstavíme, primiešame asi tretinu jogurtového krému,
1-2 minúty opäť prehrejeme vo vodnom kúpeli, potom pridáme želatínu do zvyšku jogurtového krému.
Necháme stuhnúť.
Z bielkov a 2 lyžíc cukru vyšľaháme tuhý sneh, ktorý opatrne zapracujeme do stuhnutého krému.
Krém rozdelíme do pohárov, posypeme posekanými lieskovcami a ozdobíme postrúhanou mliečnou čokoládou.
Kategória:
2 žĺtky
3 lyžice práškového cukru
2 lyžice teplej vody
1 vanilínový cukor
postrúhaná kôra a šťava z 1 citróna
2 biele jogurty
1 balíček mletej želatíny
100 ml mlieka
2 bielky
2 lyžice cukru
NA OZDOBU:
1 lyžica posekaných lieskových orieškov
mliečna čokoláda
Jogurtový pohár - príprava
Žĺtky s práškovým a vanilínovým cukrom a 2lyžicami teplej vody dobre vyšľaháme.
Do zmesi primiešame citrónovú šťavu, postrúhanú kôru a obidva jogurty.
Želatínu vsypeme do mlieka a necháme napučať.
Potom ju pomaly zahrievame vo vodnom kúpeli až do úplného rozpustenia.
Odstavíme, primiešame asi tretinu jogurtového krému,
1-2 minúty opäť prehrejeme vo vodnom kúpeli, potom pridáme želatínu do zvyšku jogurtového krému.
Necháme stuhnúť.
Z bielkov a 2 lyžíc cukru vyšľaháme tuhý sneh, ktorý opatrne zapracujeme do stuhnutého krému.
Krém rozdelíme do pohárov, posypeme posekanými lieskovcami a ozdobíme postrúhanou mliečnou čokoládou.
Do zmesi primiešame citrónovú šťavu, postrúhanú kôru a obidva jogurty.
Želatínu vsypeme do mlieka a necháme napučať.
Potom ju pomaly zahrievame vo vodnom kúpeli až do úplného rozpustenia.
Odstavíme, primiešame asi tretinu jogurtového krému,
1-2 minúty opäť prehrejeme vo vodnom kúpeli, potom pridáme želatínu do zvyšku jogurtového krému.
Necháme stuhnúť.
Z bielkov a 2 lyžíc cukru vyšľaháme tuhý sneh, ktorý opatrne zapracujeme do stuhnutého krému.
Krém rozdelíme do pohárov, posypeme posekanými lieskovcami a ozdobíme postrúhanou mliečnou čokoládou.