Bábovka
4 vajcia, 400 ml kryštálového cukru , 1 šľahačková smotana , 600 ml hladkej múky , 1 kypriaci prášok, 1 lyžica kakaa, 1 lyžica oleja, 1 lyžica pomletých orechov , maslo na vymastenie formy, hrubá múka na vysypanie formy, práškový cukor na posypanie

Bábovka - príprava

    Vajcia s cukrom vyšľaháme do penista.
    Postupne pridáme tekutú šľahačkovú smotanu a preosiatu múku s kypriacim práškom.
    Cesto dobre vymiešame.
    Veľkú bábovkovú formu dobre vymastíme maslom a vysypeme múkou.
    Približne tretinu cesta nalejeme na dno formy.
    Zvyšok cesta rozdelíme na 2 časti – do jednej zapracujeme kakao, ktoré sme rozmiešali s 1 lyžicou oleja, do druhej vmiešame pomleté orechy.
    Do formy najprv nalejeme kakaové cesto a potom orechové.
    Pečieme vo veľmi mierne vyhriatej rúre, aby bábovka pomaly a rovnomerne narástla.
    Upečenú bábovku vyberieme z formy a posypeme práškovým cukrom.
Top