Panvica s kuracím gyrosom
Kategória: 
Korenie harmónia chuti, 250 ml vody, 4 lyžice oleja, 4 kuracie stehná, 1/2 cibule, 2 rajčiaky, 250 g zemiakov, 2 paprikové struky, 5 čiernych olív, 250 ml kyslej smotany

Panvica s kuracím gyrosom - príprava

    Vo vode rozmiešame harmóniu chuti a rozdelíme na dva diely.
    Do jedného dielu vložíme kuracie stehná, dáme do chladu a necháme 1 1/2 hodiny marinovať.
    Cibuľu olúpeme.
    Rajčiaky sparíme, odstránime šupku, zbavíme ich jadier a nakrájame na veľké kúsky.
    Zemiaky olúpeme, umyjeme paprikové struky, očistíme a oboje nakrájame na veľké kúsky.
    Olivy vykôstkujeme a nakrájame na jemné rezance.
    Zeleninu s druhým dielom marinády rozprestrieme
    do ohňovzdornej formy.
    Navrch položíme marinované kuracie stehná.
    Pečieme v rúre pri teplote 200°C cca 60 minút.
    Servírujeme s kyslou smotanou.
Top