Vianočný zemiakový šalát
Kategória:
Ponúkam náš recept na tradičný zemiakový šalát, bez ktorého si nevieme predstaviť Vianoce.
Ingrediencie
Pre 8 Osoba(y)
Suroviny
- 4 l zemiakov (plný hrniec)
- 4 ks nadrobno nakrájané cibule
- 1 dcl octu
- 200 g masla
- olivovový olej
- 1 ks veľký zeler
- 6 ks veľkých mrkiev
- 4 ks veľké petržleny
- 1 konzerva sterilizovaného hrášku
- 8 ks väčších sterilizovaných uhoriek
- 8 ks natvrdo uvarených vajec
- 1 ks majonéza
- 1 ks tatarská omáčka
Vianočný zemiakový šalát - príprava
Zemiaky uvaríme deň dopredu. Plný štvorlitrový hrniec. Mierne vychladené ich na vidličke ošúpeme a úplne vychladené ich prekrojíme.
Ukladáme ich do veľkej misy, kam postupne pridávame ostatné prísady.
Cibuľu nakrájame a sparíme octovou vodou.
Sterilizované uhorky nadrobno nakrájame.
Sterilizovaný hrášok, koreňovú zeleninu ošúpeme, nahrubo nastrúhame a podusíme na masle (čo dodá šalátu zlatú farbu). Všetko pridáme k zemiakom.
Vzhľadom k tomu, že každý má rád inú variantu, tak v tejto fáze šalát dôkladne zamiešame a rozdelíme napr. na tri časti. Potom postupne pridávame do dvoch časti natvrdo uvarené vajcia nakrájané na koliečka, a dochutíme majonézou a tatárskou omáčkou.
Každý člen rodiny si potom svoj šalát upraví podľa chuti napríklad korením, olivami, olivovým olejom, majonézou alebo tatárskou omáčkou, cibuľkou alebo zálievkou
z cibuľky.
Po dôkladnom zamiešaní je nutné hodnotiť a ochutnávať.
Až v prípade, že chute všetkých druhov šalátov sú ideálne a harmonické, necháme šalát v chlade uležať.
Podobné recepty
Kategória:
Ponúkam náš recept na tradičný zemiakový šalát, bez ktorého si nevieme predstaviť Vianoce.
Ingrediencie
Pre 8 Osoba(y)
Suroviny
- 4 l zemiakov (plný hrniec)
- 4 ks nadrobno nakrájané cibule
- 1 dcl octu
- 200 g masla
- olivovový olej
- 1 ks veľký zeler
- 6 ks veľkých mrkiev
- 4 ks veľké petržleny
- 1 konzerva sterilizovaného hrášku
- 8 ks väčších sterilizovaných uhoriek
- 8 ks natvrdo uvarených vajec
- 1 ks majonéza
- 1 ks tatarská omáčka
Vianočný zemiakový šalát - príprava
Zemiaky uvaríme deň dopredu. Plný štvorlitrový hrniec. Mierne vychladené ich na vidličke ošúpeme a úplne vychladené ich prekrojíme.
Ukladáme ich do veľkej misy, kam postupne pridávame ostatné prísady.
Cibuľu nakrájame a sparíme octovou vodou.
Sterilizované uhorky nadrobno nakrájame.
Sterilizovaný hrášok, koreňovú zeleninu ošúpeme, nahrubo nastrúhame a podusíme na masle (čo dodá šalátu zlatú farbu). Všetko pridáme k zemiakom.
Vzhľadom k tomu, že každý má rád inú variantu, tak v tejto fáze šalát dôkladne zamiešame a rozdelíme napr. na tri časti. Potom postupne pridávame do dvoch časti natvrdo uvarené vajcia nakrájané na koliečka, a dochutíme majonézou a tatárskou omáčkou.
Každý člen rodiny si potom svoj šalát upraví podľa chuti napríklad korením, olivami, olivovým olejom, majonézou alebo tatárskou omáčkou, cibuľkou alebo zálievkou
z cibuľky.
Po dôkladnom zamiešaní je nutné hodnotiť a ochutnávať.
Až v prípade, že chute všetkých druhov šalátov sú ideálne a harmonické, necháme šalát v chlade uležať.
Ukladáme ich do veľkej misy, kam postupne pridávame ostatné prísady.
Cibuľu nakrájame a sparíme octovou vodou.
Sterilizované uhorky nadrobno nakrájame.
Sterilizovaný hrášok, koreňovú zeleninu ošúpeme, nahrubo nastrúhame a podusíme na masle (čo dodá šalátu zlatú farbu). Všetko pridáme k zemiakom.
Vzhľadom k tomu, že každý má rád inú variantu, tak v tejto fáze šalát dôkladne zamiešame a rozdelíme napr. na tri časti. Potom postupne pridávame do dvoch časti natvrdo uvarené vajcia nakrájané na koliečka, a dochutíme majonézou a tatárskou omáčkou.
Každý člen rodiny si potom svoj šalát upraví podľa chuti napríklad korením, olivami, olivovým olejom, majonézou alebo tatárskou omáčkou, cibuľkou alebo zálievkou
z cibuľky.
Po dôkladnom zamiešaní je nutné hodnotiť a ochutnávať.
Až v prípade, že chute všetkých druhov šalátov sú ideálne a harmonické, necháme šalát v chlade uležať.