Bravčové rebierka v kapuste
4 hrubšie rezne z bravčového karé, 500 g kyslej kapusty , 100 g slaniny , 1 cibuľa , 2 strúčiky cesnaku , 1 bobkový list, 1 zemiak , 250 g kyslej smotany , 4 lyžičky kečupu alebo 4 kúsky kapie , mleté čierne korenie, soľ , olej

Bravčové rebierka v kapuste - príprava

    Rezne naklepeme, osolíme a narýchlo opečieme na oleji z obidvoch strán.
    Vo výpeku z rezňov opražíme nadrobno pokrájanú cibuľu a malé kocky slaniny.
    Pridáme pretlačený cesnak, kapustu, bobkový list, korenie a dusíme.
    Keď je kapusta mäkká, zahustíme ju postrúhaným surovým zemiakom.
    Rezne poukladáme na vymastený plech, na každý dáme kôpku kapusty a lyžicu kyslej smotany. Zapečieme v predhriatej rúre.
    Každú porciu ozdobíme kyslou smotanou a kečupom, prípadne kapiou.
Top