Šalát
Kategória: 
200 g jemnej zelenej fazuľky , 1 hlávka kučeravého zeleného šalátu, 1 malá hlávka čakanky, 4 stopky vňaťového zeleru, 400 g upečených kuracích pŕs bez kože , 1 konzerva sardeliek (50 g), 1 strúčik cesnaku , 1 bageta pokrájaná na 12 tenkých krúžkov DRESING: 1 lyžica dijonskej horčice , 3 lyžice olivového oleja , 2 lyžice vínneho octu , 2 lyžice nízkotučného bieleho jogurtu , 0,5 lyžičky práškového cukru , 0,5 lyžice worcesterskej omáčky , mleté čierne korenie , soľ , 1 natvrdo uvarené vajce , 30 g postrúhaného parmezánu

Šalát - príprava

    Zelenú fazuľku uvaríme, prepláchneme studenou vodou a necháme odkvapkať.
    Vychladnuté fazuľky prekrojíme na polovicu a dáme do veľkej šalátovej misy.
    Umytý šalát potrháme na menšie kúsky, čakanku nahrubo pokrájame, zeler a kuracie prsia pokrájame na menšie kúsky. Všetko pridáme do misy k pokrájanej fazuľke, premiešame a dáme vychladiť.
    Sardelky preložíme do misky a pridáme 1 lyžicu oleja,
    v ktorom boli naložené. Cesnak na doske roztlačíme a pridáme k sardelkám.
    Zmes vidličkou roztlačíme na pastu, ktorou potrieme plátky bagety, rozložíme ich na plech a v horúcej rúre upečieme. Upečené vychladnuté bagety polámeme na menšie kúsky – krutóny.
    DRESING: Horčicu vymiešame s olivovým olejom, vínnym octom, jogurtom, cukrom, worcesterskou omáčkou, mletým čiernym korením a so soľou.
    Uvarené vajce olúpeme, pokrájame nadrobno a vmiešame
    do dresingu.
    Polovicu dresingu nalejeme na vychladený šalát a premiešame.
    Pridáme krutóny, premiešame a prelejeme zvyšným dresingom. Nakoniec šalát ozdobíme hoblinkami parmezánu.
    Hneď podávame.
Top