Šalát
Kategória:
200 g jemnej zelenej fazuľky , 1 hlávka kučeravého zeleného šalátu,
1 malá hlávka čakanky,
4 stopky vňaťového zeleru,
400 g upečených kuracích pŕs bez kože ,
1 konzerva sardeliek (50 g),
1 strúčik cesnaku ,
1 bageta pokrájaná na 12 tenkých krúžkov
DRESING:
1 lyžica dijonskej horčice ,
3 lyžice olivového oleja ,
2 lyžice vínneho octu ,
2 lyžice nízkotučného bieleho jogurtu ,
0,5 lyžičky práškového cukru ,
0,5 lyžice worcesterskej omáčky ,
mleté čierne korenie ,
soľ ,
1 natvrdo uvarené vajce ,
30 g postrúhaného parmezánu
Šalát - príprava
Zelenú fazuľku uvaríme, prepláchneme studenou vodou a necháme odkvapkať.
Vychladnuté fazuľky prekrojíme na polovicu a dáme do veľkej šalátovej misy.
Umytý šalát potrháme na menšie kúsky, čakanku nahrubo pokrájame, zeler a kuracie prsia pokrájame na menšie kúsky. Všetko pridáme do misy k pokrájanej fazuľke, premiešame a dáme vychladiť.
Sardelky preložíme do misky a pridáme 1 lyžicu oleja,
v ktorom boli naložené. Cesnak na doske roztlačíme a pridáme k sardelkám.
Zmes vidličkou roztlačíme na pastu, ktorou potrieme plátky bagety, rozložíme ich na plech a v horúcej rúre upečieme. Upečené vychladnuté bagety polámeme na menšie kúsky – krutóny.
DRESING: Horčicu vymiešame s olivovým olejom, vínnym octom, jogurtom, cukrom, worcesterskou omáčkou, mletým čiernym korením a so soľou.
Uvarené vajce olúpeme, pokrájame nadrobno a vmiešame
do dresingu.
Polovicu dresingu nalejeme na vychladený šalát a premiešame.
Pridáme krutóny, premiešame a prelejeme zvyšným dresingom. Nakoniec šalát ozdobíme hoblinkami parmezánu.
Hneď podávame.
Podobné recepty
Kategória:
200 g jemnej zelenej fazuľky , 1 hlávka kučeravého zeleného šalátu,
1 malá hlávka čakanky,
4 stopky vňaťového zeleru,
400 g upečených kuracích pŕs bez kože ,
1 konzerva sardeliek (50 g),
1 strúčik cesnaku ,
1 bageta pokrájaná na 12 tenkých krúžkov
DRESING:
1 lyžica dijonskej horčice ,
3 lyžice olivového oleja ,
2 lyžice vínneho octu ,
2 lyžice nízkotučného bieleho jogurtu ,
0,5 lyžičky práškového cukru ,
0,5 lyžice worcesterskej omáčky ,
mleté čierne korenie ,
soľ ,
1 natvrdo uvarené vajce ,
30 g postrúhaného parmezánu
Šalát - príprava
Zelenú fazuľku uvaríme, prepláchneme studenou vodou a necháme odkvapkať.
Vychladnuté fazuľky prekrojíme na polovicu a dáme do veľkej šalátovej misy.
Umytý šalát potrháme na menšie kúsky, čakanku nahrubo pokrájame, zeler a kuracie prsia pokrájame na menšie kúsky. Všetko pridáme do misy k pokrájanej fazuľke, premiešame a dáme vychladiť.
Sardelky preložíme do misky a pridáme 1 lyžicu oleja,
v ktorom boli naložené. Cesnak na doske roztlačíme a pridáme k sardelkám.
Zmes vidličkou roztlačíme na pastu, ktorou potrieme plátky bagety, rozložíme ich na plech a v horúcej rúre upečieme. Upečené vychladnuté bagety polámeme na menšie kúsky – krutóny.
DRESING: Horčicu vymiešame s olivovým olejom, vínnym octom, jogurtom, cukrom, worcesterskou omáčkou, mletým čiernym korením a so soľou.
Uvarené vajce olúpeme, pokrájame nadrobno a vmiešame
do dresingu.
Polovicu dresingu nalejeme na vychladený šalát a premiešame.
Pridáme krutóny, premiešame a prelejeme zvyšným dresingom. Nakoniec šalát ozdobíme hoblinkami parmezánu.
Hneď podávame.
Vychladnuté fazuľky prekrojíme na polovicu a dáme do veľkej šalátovej misy.
Umytý šalát potrháme na menšie kúsky, čakanku nahrubo pokrájame, zeler a kuracie prsia pokrájame na menšie kúsky. Všetko pridáme do misy k pokrájanej fazuľke, premiešame a dáme vychladiť.
Sardelky preložíme do misky a pridáme 1 lyžicu oleja,
v ktorom boli naložené. Cesnak na doske roztlačíme a pridáme k sardelkám.
Zmes vidličkou roztlačíme na pastu, ktorou potrieme plátky bagety, rozložíme ich na plech a v horúcej rúre upečieme. Upečené vychladnuté bagety polámeme na menšie kúsky – krutóny.
DRESING: Horčicu vymiešame s olivovým olejom, vínnym octom, jogurtom, cukrom, worcesterskou omáčkou, mletým čiernym korením a so soľou.
Uvarené vajce olúpeme, pokrájame nadrobno a vmiešame
do dresingu.
Polovicu dresingu nalejeme na vychladený šalát a premiešame.
Pridáme krutóny, premiešame a prelejeme zvyšným dresingom. Nakoniec šalát ozdobíme hoblinkami parmezánu.
Hneď podávame.