Soľ
Kategória: 
soľ

Soľ - príprava

    - soľ v soľničke nevlhne, keď do nej pridáme niekoľko zrniek ryže alebo hrachu, ktoré nasajú vlhkosť.

    - kuchynská soľ má vlastnosť zadržiavať v tele tekutinu. Táto sa potom hromadí v tukovom tkanive.
    Pri redukčnej diéte preto solíme menej.

    - jelenica nestvrdne, keď ju po použití preperieme v slanej vode a pomaly usušíme

    - jedlý olej ostane priezračný a riedky, keď do fľaše pridáme štipku soli a dobre pretrepeme

    - načatá horčica tak rýchlo nevyschne, keď do nej pridáme trochu soli a dobre premiešame.
    Chuť horčice tým nijako neutrpí

    - kašička z kuchynskej soli a octu je osvedčeným prostriedkom na čistenie medených nádob

    - tvrdú vodu na prípravu kávy zmäkčíme pridaním niekoľkých zrniečok kuchynskej soli.
    Vysoká tvrdosť ovplyvňuje chuť i vzhľad kávy
Top