Soľ
Soľ - príprava
- soľ v soľničke nevlhne, keď do nej pridáme niekoľko zrniek ryže alebo hrachu, ktoré nasajú vlhkosť.
- kuchynská soľ má vlastnosť zadržiavať v tele tekutinu. Táto sa potom hromadí v tukovom tkanive.
Pri redukčnej diéte preto solíme menej.
- jelenica nestvrdne, keď ju po použití preperieme v slanej vode a pomaly usušíme
- jedlý olej ostane priezračný a riedky, keď do fľaše pridáme štipku soli a dobre pretrepeme
- načatá horčica tak rýchlo nevyschne, keď do nej pridáme trochu soli a dobre premiešame.
Chuť horčice tým nijako neutrpí
- kašička z kuchynskej soli a octu je osvedčeným prostriedkom na čistenie medených nádob
- tvrdú vodu na prípravu kávy zmäkčíme pridaním niekoľkých zrniečok kuchynskej soli.
Vysoká tvrdosť ovplyvňuje chuť i vzhľad kávy
Soľ - príprava
- soľ v soľničke nevlhne, keď do nej pridáme niekoľko zrniek ryže alebo hrachu, ktoré nasajú vlhkosť.
- kuchynská soľ má vlastnosť zadržiavať v tele tekutinu. Táto sa potom hromadí v tukovom tkanive.
Pri redukčnej diéte preto solíme menej.
- jelenica nestvrdne, keď ju po použití preperieme v slanej vode a pomaly usušíme
- jedlý olej ostane priezračný a riedky, keď do fľaše pridáme štipku soli a dobre pretrepeme
- načatá horčica tak rýchlo nevyschne, keď do nej pridáme trochu soli a dobre premiešame.
Chuť horčice tým nijako neutrpí
- kašička z kuchynskej soli a octu je osvedčeným prostriedkom na čistenie medených nádob
- tvrdú vodu na prípravu kávy zmäkčíme pridaním niekoľkých zrniečok kuchynskej soli.
Vysoká tvrdosť ovplyvňuje chuť i vzhľad kávy
- kuchynská soľ má vlastnosť zadržiavať v tele tekutinu. Táto sa potom hromadí v tukovom tkanive.
Pri redukčnej diéte preto solíme menej.
- jelenica nestvrdne, keď ju po použití preperieme v slanej vode a pomaly usušíme
- jedlý olej ostane priezračný a riedky, keď do fľaše pridáme štipku soli a dobre pretrepeme
- načatá horčica tak rýchlo nevyschne, keď do nej pridáme trochu soli a dobre premiešame.
Chuť horčice tým nijako neutrpí
- kašička z kuchynskej soli a octu je osvedčeným prostriedkom na čistenie medených nádob
- tvrdú vodu na prípravu kávy zmäkčíme pridaním niekoľkých zrniečok kuchynskej soli.
Vysoká tvrdosť ovplyvňuje chuť i vzhľad kávy