Mäso - rôzne druhy
Kategória: 
mäso

Mäso - rôzne druhy - príprava

    - varené mäso, ktoré je určené na studené misy, musíme najprv nechať vychladnúť vo vlastnej šťave, nebude suché a bude mať dobrú chuť.

    - veľmi suché mäso pred úpravou obalíme do údenej slaniny, ktorú nakrájame na plátky a pripevníme na mäse špáradlom alebo niťou.
    Mäso môžeme aj prešpikovať

    - mäso pred dusením alebo pečením najprv na horúcom tuku
    zo všetkých strán opečieme.
    Na povrchu sa zrazia bielkoviny, uzavrú sa póry a šťava zostane v mäse – neuniká pri dusení alebo pečení

    - pečené kurča bude mať kožu krajšiu a chrumkavejšiu, ak mu na chrbát pripevníme špáradlom kúsok stuhnutého masla. Počas pečenia sa bude maslo pomaly topiť a kurča polievať

    - pečené mäso bude mať krajšiu farbu, keď ho pred pečením podlejeme lyžicou mlieka

    - mäsovú polievku pekne zafarbíme postrúhanou mrkvou, upraženou na tuku

    - mäso porciujeme vždy cez vlákno, nikdy nie po vlákne.
    Na guláš však narežeme najprv pruhy po vlákne a potom krájame kocky cez vlákno

    - mäso umývame vždy v kuse, nikdy nie porciované
    a naklepávame na doštičke poliatej vodou

    - hydina bude chutnejšia, ak ju pred pečením potrieme citrónovou šťavou a až potom osolíme

    - Strúhanka nebude odpadávať z mäsa pri vyprážaní, ak budeme dbať, aby mäso bolo úplne suché.

Podobné recepty

Top