Mäso - rôzne druhy
Mäso - rôzne druhy - príprava
- varené mäso, ktoré je určené na studené misy, musíme najprv nechať vychladnúť vo vlastnej šťave, nebude suché a bude mať dobrú chuť.
- veľmi suché mäso pred úpravou obalíme do údenej slaniny, ktorú nakrájame na plátky a pripevníme na mäse špáradlom alebo niťou.
Mäso môžeme aj prešpikovať
- mäso pred dusením alebo pečením najprv na horúcom tuku
zo všetkých strán opečieme.
Na povrchu sa zrazia bielkoviny, uzavrú sa póry a šťava zostane v mäse – neuniká pri dusení alebo pečení
- pečené kurča bude mať kožu krajšiu a chrumkavejšiu, ak mu na chrbát pripevníme špáradlom kúsok stuhnutého masla. Počas pečenia sa bude maslo pomaly topiť a kurča polievať
- pečené mäso bude mať krajšiu farbu, keď ho pred pečením podlejeme lyžicou mlieka
- mäsovú polievku pekne zafarbíme postrúhanou mrkvou, upraženou na tuku
- mäso porciujeme vždy cez vlákno, nikdy nie po vlákne.
Na guláš však narežeme najprv pruhy po vlákne a potom krájame kocky cez vlákno
- mäso umývame vždy v kuse, nikdy nie porciované
a naklepávame na doštičke poliatej vodou
- hydina bude chutnejšia, ak ju pred pečením potrieme citrónovou šťavou a až potom osolíme
- Strúhanka nebude odpadávať z mäsa pri vyprážaní, ak budeme dbať, aby mäso bolo úplne suché.
Podobné recepty
Mäso - rôzne druhy - príprava
- varené mäso, ktoré je určené na studené misy, musíme najprv nechať vychladnúť vo vlastnej šťave, nebude suché a bude mať dobrú chuť.
- veľmi suché mäso pred úpravou obalíme do údenej slaniny, ktorú nakrájame na plátky a pripevníme na mäse špáradlom alebo niťou.
Mäso môžeme aj prešpikovať
- mäso pred dusením alebo pečením najprv na horúcom tuku
zo všetkých strán opečieme.
Na povrchu sa zrazia bielkoviny, uzavrú sa póry a šťava zostane v mäse – neuniká pri dusení alebo pečení
- pečené kurča bude mať kožu krajšiu a chrumkavejšiu, ak mu na chrbát pripevníme špáradlom kúsok stuhnutého masla. Počas pečenia sa bude maslo pomaly topiť a kurča polievať
- pečené mäso bude mať krajšiu farbu, keď ho pred pečením podlejeme lyžicou mlieka
- mäsovú polievku pekne zafarbíme postrúhanou mrkvou, upraženou na tuku
- mäso porciujeme vždy cez vlákno, nikdy nie po vlákne.
Na guláš však narežeme najprv pruhy po vlákne a potom krájame kocky cez vlákno
- mäso umývame vždy v kuse, nikdy nie porciované
a naklepávame na doštičke poliatej vodou
- hydina bude chutnejšia, ak ju pred pečením potrieme citrónovou šťavou a až potom osolíme
- Strúhanka nebude odpadávať z mäsa pri vyprážaní, ak budeme dbať, aby mäso bolo úplne suché.
- veľmi suché mäso pred úpravou obalíme do údenej slaniny, ktorú nakrájame na plátky a pripevníme na mäse špáradlom alebo niťou.
Mäso môžeme aj prešpikovať
- mäso pred dusením alebo pečením najprv na horúcom tuku
zo všetkých strán opečieme.
Na povrchu sa zrazia bielkoviny, uzavrú sa póry a šťava zostane v mäse – neuniká pri dusení alebo pečení
- pečené kurča bude mať kožu krajšiu a chrumkavejšiu, ak mu na chrbát pripevníme špáradlom kúsok stuhnutého masla. Počas pečenia sa bude maslo pomaly topiť a kurča polievať
- pečené mäso bude mať krajšiu farbu, keď ho pred pečením podlejeme lyžicou mlieka
- mäsovú polievku pekne zafarbíme postrúhanou mrkvou, upraženou na tuku
- mäso porciujeme vždy cez vlákno, nikdy nie po vlákne.
Na guláš však narežeme najprv pruhy po vlákne a potom krájame kocky cez vlákno
- mäso umývame vždy v kuse, nikdy nie porciované
a naklepávame na doštičke poliatej vodou
- hydina bude chutnejšia, ak ju pred pečením potrieme citrónovou šťavou a až potom osolíme
- Strúhanka nebude odpadávať z mäsa pri vyprážaní, ak budeme dbať, aby mäso bolo úplne suché.