Cibuľa
Kategória: 
Cibuľa

Cibuľa - príprava

    - ak potrieme nôž, s ktorým chceme krájať cibuľu, soľou, nebude zapáchať

    - ak pri krájaní cibule slzíme, dajme si do úst kúsok chleba, no nezjedzme ho, pôsobí ako ochranný filter. Cibuľu, nôž a lopár častejšie oplachujme studenou vodou

    - veľa cibule zvyšuje skréciu žalúdočných štiav a žlče, surová a osmažená cibuľa dráždi sliznicu zažívacieho traktu.
    Pridaná do pokrmov zhoršuje stráviteľnosť

    - liatinové predmety dobre vyčistíme cibuľou

    - cibuľou namočenou v liehu môžeme čistiť pozlátené rámy

    - posekanú cibuľu môžeme uskladniť v plastickej nádobe s dobre tesniacim uzáverom v chladničke bez toho, aby v priebehu 10 dní stratila svoju kvalitu

Podobné recepty

Top