Mäso
Kategória: 
mäso

Mäso - príprava

    Ak chcete, aby malo mäso cibuľovú príchuť, stačí cibuľu pokrájať na malé kúsky a pretlačiť v lise na cesnak.
    Cibuľa pustí veľa šťavy a pokrm bude chutný a aromatický.

    Mäso ochránime pred muchami, keď ho obložíme vrstvou cibule.

    Tvrdé mäso rýchlejšie zmäkne, ak k nemu pridáme trochu octu.

    Aby sa mäso počas dňa v prírode nepokazilo, zabaľte ho do žihľavy a odložte do tieňa.

    Slanina (cesnak, párok) ľahko vnikne do mäsa, ak budete mäso špikovať v smere vlákien.
    Pri krájaní naprieč vláknami zostanú v mäse biele štvorčeky slaniny.

    Mäso z hydiny bude šťavnatejšie, ako ho pred pečením pokvapkáte citrónovou šťavou

    Skôr než začnete mäso krájať, vždy si všimnite, ako smerujú vlákna.
    Krájajte ich naprieč, čím narušíte dlhé vlákna a mäso sa bude lepšie jesť

Podobné recepty

Top