Maďarské rezy
200 g práškového cukru, 2 vajcia, 300 g masla, 2 lyžice medu, 100 ml mlieka, 250 g hladkej múky, 1 kypriaci prášok, strúhaný kokos na obaľovanie Poleva: 150 g stuženého tuku, 200 g práškového cukru, 2 lyžice rumu, 10 lyžíc mlieka, 2 lyžice kakaa

Maďarské rezy - príprava

    Maslo, vajcia a cukor dohladka vymiešame, pridáme med, mlieko a nakoniec múku zmiešanú s práškom do pečiva. Cesto rozotrieme na vymastený, pomúčený plech a upečieme. Keď vychladne, pokrájame ho na rezy.
    Urobíme polevu:
    Všetky prísady dáme do hrnca, za stáleho miešania necháme zovrieť a varíme asi 5 minút.
    Pokrájané rezy namáčame do polevy a obaľujeme v kokose. Ukladáme ich na mastný papier a keď poleva stuhne, preložíme rezy na misu.
Top