Šalát z červenej kapusty
Kategória: 
1/4 hlávky červenej kapusty, 2 natvrdo uvarené vajcia, 1 malá konzerva sterilizovaného hrášku , 1 sterilizovaná kápia, 1 cibuľa, 4 kusy sterilizovaných uhoriek, 150 g postrúhaného syra, 1 téglik bieleho jogurtu, 200 ml vody , 2 lyžice octu, 2 lyžice práškového cukru, 1 lyžica posekanej pažítky

Šalát z červenej kapusty - príprava

    Očistenú kapustu pokrájame na tenké rezance, osolíme a necháme odstáť asi 10 minút.
    Potom ju sparíme vriacim nálevom z vody, octu a cukru. Prikryjeme a necháme vychladnúť.
    Nálev zlejeme, pridáme nakrájanú cibuľu, kápiu, uhorky, posekané vajcia, pažítku a hrášok.
    Nakoniec posypeme strúhaným syrom a zľahka premiešame
    s jogurtom.
    Dochutíme soľou a podľa chuti aj octom.
Top