Drožďová nátierka
Kategória: 
100 g čerstvého droždia, 1 lyžica oleja, 1 cibuľa, 150 g diétnej salámy, za hrsť strúhanky, 100 ml mlieka, 3 vajcia , 1 lyžička horčice, 1 lyžička vegety, mleté čierne korenie

Drožďová nátierka - príprava

    Na oleji opražíme najemno posekanú cibuľu a na kocky pokrájanú salámu.
    Spolu chvíľu pražíme.
    Pridáme rozdrobené droždie a miešame, kým hmota nezačne mierne hnednúť.
    Zahustíme strúhankou, pridáme mlieko, vajcia a premiešame. Ak je hmota suchá, môžeme pridať olej alebo trochu masla.
    Na záver ochutíme horčicou, vegetou a mletým čiernym korením.
    Podávame s chlebom a čerstvou zelenou paprikou a paradajkou.
Top