Cestoviny so špenátovou omáčkou
Kategória:
1 mrazený špenátový pretlak (400 g),
2 cibule ,
3 lyžice oleja,
1 lyžička masla,
1 lyžica hladkej múky,
200 ml smotany na varenie,
1 tavený syr v črievku ,
100 ml mlieka na zriedenie,
2–3 strúčiky cesnaku (podľa chuti),
150 g tvrdého nastrúhaného syra,
mleté biele korenie ,
soľ
Cestoviny so špenátovou omáčkou - príprava
Cestoviny uvaríme podľa návodu na obale.
Omáčka: Špenát necháme rozmraziť.
Cibuľu nakrájame na tenké plátky a na oleji podusíme domäkka.
Na zjemnenie chuti môžeme pridať maslo.
Poprášime múkou, premiešame a chvíľu pražíme.
Prilejeme smotanu, vložíme rozmrazený špenátový pretlak
a za stáleho miešania postupne pridávame tavený syr.
Podľa potreby hmotu zriedime mliekom.
Ochutíme soľou, korením a prelisovaným cesnakom.
Necháme prejsť varom a odstavíme z ohňa.
Podávame posypané strúhaným syrom.
Podobné recepty
Kategória:
1 mrazený špenátový pretlak (400 g),
2 cibule ,
3 lyžice oleja,
1 lyžička masla,
1 lyžica hladkej múky,
200 ml smotany na varenie,
1 tavený syr v črievku ,
100 ml mlieka na zriedenie,
2–3 strúčiky cesnaku (podľa chuti),
150 g tvrdého nastrúhaného syra,
mleté biele korenie ,
soľ
Cestoviny so špenátovou omáčkou - príprava
Cestoviny uvaríme podľa návodu na obale.
Omáčka: Špenát necháme rozmraziť.
Cibuľu nakrájame na tenké plátky a na oleji podusíme domäkka.
Na zjemnenie chuti môžeme pridať maslo.
Poprášime múkou, premiešame a chvíľu pražíme.
Prilejeme smotanu, vložíme rozmrazený špenátový pretlak
a za stáleho miešania postupne pridávame tavený syr.
Podľa potreby hmotu zriedime mliekom.
Ochutíme soľou, korením a prelisovaným cesnakom.
Necháme prejsť varom a odstavíme z ohňa.
Podávame posypané strúhaným syrom.
Omáčka: Špenát necháme rozmraziť.
Cibuľu nakrájame na tenké plátky a na oleji podusíme domäkka.
Na zjemnenie chuti môžeme pridať maslo.
Poprášime múkou, premiešame a chvíľu pražíme.
Prilejeme smotanu, vložíme rozmrazený špenátový pretlak
a za stáleho miešania postupne pridávame tavený syr.
Podľa potreby hmotu zriedime mliekom.
Ochutíme soľou, korením a prelisovaným cesnakom.
Necháme prejsť varom a odstavíme z ohňa.
Podávame posypané strúhaným syrom.