Krkovička na víne
Kategória:
1,5 kg bravčovej krkovičky alebo vykosteného karé,
4 lyžice oleja,
3 lyžice hladkej múky,
2 strúčiky cesnaku ,
500 ml červeného vína,
4 lyžice jemného kečupu ,
1 lyžica nasekanej petržlenovej vňate,
mleté čierne korenie,
soľ
Krkovička na víne - príprava
Umyté mäso rozdelíme na štyri kusy, osolíme, okoreníme
a obalíme v hladkej múke.
Prudko opečieme na oleji z oboch strán a preložíme
do pekáča.
Na 1 lyžici nového oleja veľmi krátko opražíme plátky cesnaku a zalejeme červeným vínom.
Pridáme kečup a dusíme 10 až 15 minút.
Ochutíme nasekanou petržlenovou vňaťou.
Vínovou šťavou prelejeme opečené mäso a prikryté pečieme
v rúre domäkka.
Pred koncom pečenia odokryjeme.
Podávame so zemiakmi v akejkoľvek úprave.
Kategória:
1,5 kg bravčovej krkovičky alebo vykosteného karé,
4 lyžice oleja,
3 lyžice hladkej múky,
2 strúčiky cesnaku ,
500 ml červeného vína,
4 lyžice jemného kečupu ,
1 lyžica nasekanej petržlenovej vňate,
mleté čierne korenie,
soľ
Krkovička na víne - príprava
Umyté mäso rozdelíme na štyri kusy, osolíme, okoreníme
a obalíme v hladkej múke.
Prudko opečieme na oleji z oboch strán a preložíme
do pekáča.
Na 1 lyžici nového oleja veľmi krátko opražíme plátky cesnaku a zalejeme červeným vínom.
Pridáme kečup a dusíme 10 až 15 minút.
Ochutíme nasekanou petržlenovou vňaťou.
Vínovou šťavou prelejeme opečené mäso a prikryté pečieme
v rúre domäkka.
Pred koncom pečenia odokryjeme.
Podávame so zemiakmi v akejkoľvek úprave.
a obalíme v hladkej múke.
Prudko opečieme na oleji z oboch strán a preložíme
do pekáča.
Na 1 lyžici nového oleja veľmi krátko opražíme plátky cesnaku a zalejeme červeným vínom.
Pridáme kečup a dusíme 10 až 15 minút.
Ochutíme nasekanou petržlenovou vňaťou.
Vínovou šťavou prelejeme opečené mäso a prikryté pečieme
v rúre domäkka.
Pred koncom pečenia odokryjeme.
Podávame so zemiakmi v akejkoľvek úprave.