Krkovička na víne
1,5 kg bravčovej krkovičky alebo vykosteného karé, 4 lyžice oleja, 3 lyžice hladkej múky, 2 strúčiky cesnaku , 500 ml červeného vína, 4 lyžice jemného kečupu , 1 lyžica nasekanej petržlenovej vňate, mleté čierne korenie, soľ

Krkovička na víne - príprava

    Umyté mäso rozdelíme na štyri kusy, osolíme, okoreníme
    a obalíme v hladkej múke.
    Prudko opečieme na oleji z oboch strán a preložíme
    do pekáča.
    Na 1 lyžici nového oleja veľmi krátko opražíme plátky cesnaku a zalejeme červeným vínom.
    Pridáme kečup a dusíme 10 až 15 minút.
    Ochutíme nasekanou petržlenovou vňaťou.
    Vínovou šťavou prelejeme opečené mäso a prikryté pečieme
    v rúre domäkka.
    Pred koncom pečenia odokryjeme.
    Podávame so zemiakmi v akejkoľvek úprave.
Top