Špargľový šalát s kozím syrom
Kategória:
250 g zelenej špargle,
250 g bielej špargle,
šťava z 1 citróna,
1 lyžica práškového cukru ,
2–3 hrste mladých, ešte nenaliatych strukov hrachu,
2 lyžice oleja,
150 g kozieho syra ,
7 plátkov údeného lososa,
1 menší hlávkový šalát ,
soľ
NÁLEV:
2 lyžice olivového oleja ,
1 lyžica horčice ,
2 lyžice vínneho octu,
1 lyžica nahrubo nasekanej petržlenovej vňate,
soľ
Špargľový šalát s kozím syrom - príprava
Čistú, olúpanú špargľu nakrájame na 5 cm dlhé kúsky
a varíme vo vode ochutenej citrónovou šťavou, cukrom, soľou asi 15 minút.
Struky hrachu umyjeme a krátko orestujeme na oleji.
Nálev: Olivový olej rozmiešame s horčicou, vínnym octom,
so soľou a ochutíme nasekanou petržlenovou vňaťou.
Do misky vložíme vychladnutú zeleninu, natrhané listy hlávkového šalátu, lososa nakrájaného na pásiky a zalejeme nálevom.
Posypeme rozmrveným alebo nahrubo nastrúhaným kozím syrom.
Podobné recepty
Kategória:
250 g zelenej špargle,
250 g bielej špargle,
šťava z 1 citróna,
1 lyžica práškového cukru ,
2–3 hrste mladých, ešte nenaliatych strukov hrachu,
2 lyžice oleja,
150 g kozieho syra ,
7 plátkov údeného lososa,
1 menší hlávkový šalát ,
soľ
NÁLEV:
2 lyžice olivového oleja ,
1 lyžica horčice ,
2 lyžice vínneho octu,
1 lyžica nahrubo nasekanej petržlenovej vňate,
soľ
Špargľový šalát s kozím syrom - príprava
Čistú, olúpanú špargľu nakrájame na 5 cm dlhé kúsky
a varíme vo vode ochutenej citrónovou šťavou, cukrom, soľou asi 15 minút.
Struky hrachu umyjeme a krátko orestujeme na oleji.
Nálev: Olivový olej rozmiešame s horčicou, vínnym octom,
so soľou a ochutíme nasekanou petržlenovou vňaťou.
Do misky vložíme vychladnutú zeleninu, natrhané listy hlávkového šalátu, lososa nakrájaného na pásiky a zalejeme nálevom.
Posypeme rozmrveným alebo nahrubo nastrúhaným kozím syrom.
a varíme vo vode ochutenej citrónovou šťavou, cukrom, soľou asi 15 minút.
Struky hrachu umyjeme a krátko orestujeme na oleji.
Nálev: Olivový olej rozmiešame s horčicou, vínnym octom,
so soľou a ochutíme nasekanou petržlenovou vňaťou.
Do misky vložíme vychladnutú zeleninu, natrhané listy hlávkového šalátu, lososa nakrájaného na pásiky a zalejeme nálevom.
Posypeme rozmrveným alebo nahrubo nastrúhaným kozím syrom.