Rezy so žĺtkovou šľahačkou
Cesto: 750 g lístkového cesta Žĺtková šľahačka: 0,8 l mlieka, 4 žĺtky,100 g vanilkového pudingového prášku, 240 g kryštálového cukru, 20 g vanilínového cukru, 750 ml smotany na šľahanie, 3 stužovače šľahačky Bielková poleva:2 bielky, 200 g preosiateho práškového cukru, 1 lyžička citrónovej šťavy

Rezy so žĺtkovou šľahačkou - príprava

    Lístkové cesto rozvaľkáme na 3 pláty vysoké asi 3 milimetre.
    Pomocou valčeka prenesieme postupne cestá na tri suché plechy. Poprepichujeme vidličkou a vložíme do vyhriatej rúry a upečieme pri teplote 220 °C.
    Po vychladnutí pláty naplníme žĺtkovou šľahačkou. Vrchný plát cesta polejeme polevou a necháme na chladnom mieste stuhnúť.

    Plnka: V mlieku rozšľaháme žĺtky, pudingový prášok, kryštálový cukor a za stáleho miešania povaríme asi 2 minúty a necháme vychladnúť. Do vychladnutého pudingu vmiešame vanilínový cukor a šľahačku, ktorú sme získali vyšľahaním smotany na šľahanie so stužovačom.

    Poleva: Práškový cukor miešame s bielkami a citrónovou šťavou, kým nie je poleva hladká.
Top