Brokolicová nátierka
Kategória:
500 g brokolice, 3 lyžice tuku, 50 g masla, 0,5 dl hustej smotany, 50 g tvrdého syra, mleté biele korenie, soľ, petržlenovú vňať alebo pažítku.
Brokolicová nátierka - príprava
Brokolicu očistíme, nadrobno pokrájame a dáme do horúceho tuku.
Za stáleho miešania ju udusíme do mäkka, podlejeme smotanou, pridáme soľ, korenie a necháme prevrieť.
Nakoniec primiešame najemno pokrájanú petržlenovú vňať alebo pažítku.
Zmes natierame na pečivo, posypeme strúhaným syrom, pokvapkáme maslom a vo vyhriatej rúre zapečieme.
Môžeme použiť aj bez zapekania, vtedy maslo zamiešame do nátierky po dovarení.
Podobné recepty
Kategória:
500 g brokolice, 3 lyžice tuku, 50 g masla, 0,5 dl hustej smotany, 50 g tvrdého syra, mleté biele korenie, soľ, petržlenovú vňať alebo pažítku.
Brokolicová nátierka - príprava
Brokolicu očistíme, nadrobno pokrájame a dáme do horúceho tuku.
Za stáleho miešania ju udusíme do mäkka, podlejeme smotanou, pridáme soľ, korenie a necháme prevrieť.
Nakoniec primiešame najemno pokrájanú petržlenovú vňať alebo pažítku.
Zmes natierame na pečivo, posypeme strúhaným syrom, pokvapkáme maslom a vo vyhriatej rúre zapečieme.
Môžeme použiť aj bez zapekania, vtedy maslo zamiešame do nátierky po dovarení.
Za stáleho miešania ju udusíme do mäkka, podlejeme smotanou, pridáme soľ, korenie a necháme prevrieť.
Nakoniec primiešame najemno pokrájanú petržlenovú vňať alebo pažítku.
Zmes natierame na pečivo, posypeme strúhaným syrom, pokvapkáme maslom a vo vyhriatej rúre zapečieme.
Môžeme použiť aj bez zapekania, vtedy maslo zamiešame do nátierky po dovarení.