Hlivové rizoto podávame ako hlavný chod či chutnú večeru. Môžeme pridať čerstvú zeleninu či šalát.
Ingrediencie
Pre 4 Osoba(y)
Suroviny
1.5 hrnčeka ryža
1 hrnček mlieko
olej
hliva
kukurica
maslo
soľ, čierne korenie, rasca
syr
kyslá smotana
Hlivové rizoto s kukuricou - príprava
Ryžu a opražíme ju na 2 lyžiciach rozpálenej masti alebo oleja, osolíme, podlejeme vodou a mliekom. Pripravíme ju klasicky ako zvyknete robiť ryžu.
Medzitým nakrájame hlivu na rezance, podusíme ich na kúsku masla a cibuľke, osolíme, okoreníme, podlejeme vývarom. Pridáme kukuricu prípadne hrášok a udusíme do mäkka.
Keď ryža zmäkne vmiešame do nej pripravenú hlivu.
Všetko necháme prehriať na slabom ohni. Na zjemnenie a získanie jemnej konzistencie pridávam do rizota kyslú smotanu prípadne sladkú smotanu, vmiešam tam cca 100g postrúhaného syra a premiešame.
Pred podávaním posypané ešte tvrdým syrom ideálne parmezánom.