Povíkendový nárez
Kategória: 
kyslá kapusta, zvyšky údenín (ľubovoľné druhy a množstvá napr.: saláma, párky, šunka), 2 vajcia, kyslá smotana, zemiaky, cibuľa, cesnak, zázvor, mletá paprika, čierne korenie mleté, soľ

Povíkendový nárez - príprava

    Na dno pekáča rozložíme vrstvu kyslej kapusty.
    Všetko mäso pokrájame na kocky, kolieska príp. natrháme na malé kúsky.
    Dáme ho do misy, k tomu pridáme pretlačený cesnak a korenie (zázvor, mletá paprika, čierne korenie mleté, soľ).
    Dobre to premiešame.
    Z tohto mäsa urobíme v pekáči druhú vrstvu.
    Na to dáme vrstvu na kolieska nakrájanej cibule a vrstvu
    na kolieska nakrájaných zemiakov.
    Pekáč vložíme do rúry.
    Po 15 minútach zalejeme kyslou smotanou s rozšľahanými vajíčkami.
    Dáme piecť na ďalších asi 20 minút.
Top