Kurča s arašidami a chili
Kategória: 
400 g kuracích pŕs, 1 lyžička jemne strúhaného ďumbiera, 1/2 hrnčeka surových arašidov bez šupky, 1 hrnček bambusových výhonkov (rezy), 1 cibuľa, 1 červená paprika , 1 zelená paprika, 1 lyžica suchého sherry, 1 lyžica sójovej omáčky, 1/2 hrnčeka slepačieho vývaru = 1/2 kocky masoxu, rastlinný olej, 1 čerstvá alebo sušená chili paprička, 1 lyžička chili omáčky, 2 lyžičky maizeny

Kurča s arašidami a chili - príprava

    Mäso pokrájame na malé kocky.
    Marinujeme najmenej 30 minút v zmesi ďumbiera, sherry, sójovej omáčky.
    Chili s arašidami opražíme na oleji a vyberieme.
    V tom istom oleji pražíme približne 1 a 1/2 minúty cibuľu, papriku a bambusové výhonky.
    Zmes vyberieme, alebo ak máme dostatočne veľký wok, zhrnieme nabok a pridáme mäso.
    Pražíme ho 2 až 3 minútky v rozohriatom oleji.
    Pridáme vývar, sójovú omáčku a maizenu.
    Miešame, kým šťava nezhustne.
    Primiešame paprikovú zmes, chili a arašidy a krátko prehrejeme.
    Podávame s ryžou.
Top