Kuracie fašírky s hubami
Kategória: 
450 g pomletého kuracieho mäsa, 2 cibule, 250 g húb ( šampiňóny), soľ, čierne mleté korenie, horčica , zväzok petržlenovej vňate, 1 kyslá smotana, 1 strúčik cesnaku, olej , 1 červená paprika

Kuracie fašírky s hubami - príprava

    Do pomletého kuracieho mäsa pridáme najemno posekanú alebo postrúhanú cibuľu, pretlačený cesnak, nadrobno pokrájanú petržlenovú vňať, korenie, soľ, a dobre premiešame.
    Z masy vytvarujeme úhľadné fašírky a dáme ich aspoň
    na 1/2 hodiny schladiť.
    Potom z oboch strán dobre opečieme na oleji (oleja nedávame veľa).
    Do výpeku dáme pražiť posekanú červenú cibuľu, očistené a pokrájané huby a udusíme domäkka.
    Pridáme horčicu, smotanu, posolíme, ochutíme korením a ešte spolu krátko podusíme.
    Touto omáčkou polejeme fašírky.
    Podávame s ryžou, pečenými zemiačikmi a pokrájanou pečenou paprikou - namiesto nej môžeme dať aj inú zeleninu.
Top