Švajčiarsky zemiakový šalát
Kategória:
200 g šalátových zemiakov,
1 veľkú cibuľu,
2 lyžice oleja,
2 lyžice octu a trochu zeleninového vývaru,
½ viazaničky reďkovky,
1 lyžicu bylinkového oleja,
20 g ementálu alebo iného syra
Švajčiarsky zemiakový šalát - príprava
Zemiaky očistíme, umyjeme a nakrájame na kocky.
Uvaríme a dáme vychladnúť.
Cibuľu očistíme a nakrájame nadrobno.
Zmiešame s vychladnutými zemiakmi a polejeme marinádou z
2 lyžíc oleja, octu a zeleninového vývaru.
Reďkovky umyjeme a nakrájame na menšie kúsky.
Zamiešame do zemiakov a polejeme bylinkovým olejom. Nakoniec šalát posypeme postrúhaným syrom.
Podávame samostatne, bez ďalších príloh.
Podobné recepty
Kategória:
200 g šalátových zemiakov,
1 veľkú cibuľu,
2 lyžice oleja,
2 lyžice octu a trochu zeleninového vývaru,
½ viazaničky reďkovky,
1 lyžicu bylinkového oleja,
20 g ementálu alebo iného syra
Švajčiarsky zemiakový šalát - príprava
Zemiaky očistíme, umyjeme a nakrájame na kocky.
Uvaríme a dáme vychladnúť.
Cibuľu očistíme a nakrájame nadrobno.
Zmiešame s vychladnutými zemiakmi a polejeme marinádou z
2 lyžíc oleja, octu a zeleninového vývaru.
Reďkovky umyjeme a nakrájame na menšie kúsky.
Zamiešame do zemiakov a polejeme bylinkovým olejom. Nakoniec šalát posypeme postrúhaným syrom.
Podávame samostatne, bez ďalších príloh.
Uvaríme a dáme vychladnúť.
Cibuľu očistíme a nakrájame nadrobno.
Zmiešame s vychladnutými zemiakmi a polejeme marinádou z
2 lyžíc oleja, octu a zeleninového vývaru.
Reďkovky umyjeme a nakrájame na menšie kúsky.
Zamiešame do zemiakov a polejeme bylinkovým olejom. Nakoniec šalát posypeme postrúhaným syrom.
Podávame samostatne, bez ďalších príloh.