Karfiol na farmársky spôsob
Kategória: 
1 väčší karfiol, 300 g syra (mascarpone), 150 g tvrdého syra na strúhanie, 2 KL worchesterovej omáčky, 8 tenkých plátkov prerastenej oravskej slaniny, soľ, trošku čierneho mletého korenia, mletá rasca, olej

Karfiol na farmársky spôsob - príprava

    Karfiol rozdelíme na väčšie ružice a predvaríme v osolenej vode. Scedíme.
    Zohrejeme mascarpone, pridáme asi tretinu z tvrdého strúhaného syra a necháme roztopiť.
    Primiešame worchesterovú omáčku a slaninku opečieme do chrumkava.
    Do pekáča potretého olejom dáme predvarené karfiolové ružice, polejeme omáčkou, posypeme strúhaným syrom, pokvapkáme olejom a výpekom zo slaninky, dáme do vyhriatej rúry a zapečieme, spolu aj s posolenými a okorenenými kolieskami paradajok.
    Podávame s opečenou slaninkou a chrumkavým chlebom.
Top