Tvarohovo-višňové buchty
Kategória: 
500 g múky, kvasnice, mlieko, 50 g cukru, kôru z 1 citróna, 1 vanilínový cukor, 250 ml mlieka, 2 vajíčka, 1 žĺtok, štipku soli, 200 g mäkkého masla, maslo a cukor na formu Plnka: 200 g višní, 250 g tvarohu, 1 žĺtok, 2 vanilínové cukry, 20 g cukru, 50 g masla na potretie

Tvarohovo-višňové buchty - príprava

    Kvasnice rozdrobíme do trochy vlažného mlieka s rozpusteným cukrom.
    Necháme nakysnúť.
    Kvások prelejeme do misky s múkou, pridáme citrónovú kôru, štipku soli, vanilínový cukor, žĺtky, vychladnuté rozpustené maslo a vymiesime hladké cesto.
    Prikryjeme ho čistou utierkou a necháme vykysnúť na teplom mieste asi 30 – 40 minút.

    Zatiaľ si pripravíme plnku. Tvaroh zmiešame so žĺtkom, cukrom, vanilínovým cukrom a zvyšnou citrónovou kôrou.

    Zapekaciu misu vytrieme rozpusteným maslom a vysypeme cukrom.

    Vykysnuté cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske a rozdelíme na 16 štvorčekov.
    Na každý položíme trošku plnky a pár vykôstkovaných višní. Kraje cesta zlepíme, vyformujeme buchtičky.
    Postupne ich nahusto poukladáme do zapekacej misy, každú potrieme trochou rozpusteného masla a necháme ešte 30 minút kysnúť.
    Pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C asi 25 minút.
    Hotové buchtičky posypeme práškovým cukrom alebo podávame s vanilínovým krémom či pudingom ako na dukátové buchtičky.
Top