Slaná palacinková torta s baklažánom
Kategória: 
Cesto: 150 g hladkej múky, 1/4 l mlieka, soľ, 4 vajcia, 1 žĺtok, olivový olej na vyprážanie Plnka: 2 – 3 cukety (600 g), 1 baklažán (300 g), soľ, 3 červené papriky, 3 strúčiky cesnaku, čerstvý tymian, 400 g mäkkého čerstvého syra – Domspitz, korenie, olivový olej

Slaná palacinková torta s baklažánom - príprava

    Do osolenej múky postupne primiešame mlieko, potom po jednom vajíčka, nakoniec vmiešame žĺtok.
    Cesto necháme 30 minút odstáť, na menšej panvici s priemerom asi 21 cm vypražíme na olivovom oleji tenké palacinky.

    Plnka: Neošúpané cukety a baklažán nakrájame na tenké kolieska.
    Porozkladáme ich na kuchynský papier, posolíme a necháme pustiť šťavu.
    Každý kúsok potom z oboch strán opečieme na panvici vymastenej olivovým olejom.
    Papriky zbavíme jadrovníka, prekrojíme na polovicu, pokvapkáme olivovým olejom a 12 – 15 minút grilujeme v rúre, až kým sa na povrchu neurobia malé pľuzgieriky. Necháme ich vychladnúť a pokrájame ich na 3 cm prúžky.
    Na troche oleja podusíme tymian s pretlačeným cesnakom. Zmes okoreníme, osolíme a zmiešame so syrom.
    Do tortovej formy začneme ukladať po jednom palacinky. Každú potrieme syrovou masou a obložíme vrstvou zeleniny. Posledná vrstva bude palacinka.
    Tortu prikryjeme celofánom, zaťažíme a necháme 3 hodiny odpočívať chladničke.
Top