Šunkové závitky plnené syrom
Kategória:
200 g šunky v plátkoch,
200 g tvrdého syra,
3-4 strúčiky cesnaku,
50 g hladkej múky,
100 g strúhanky,
2 vajcia,
soľ,
olej
Šunkové závitky plnené syrom - príprava
Tvrdý syr postrúhame, pridáme k nemu ošúpaný prelisovaný cesnak a spolu premiešame.
Plátky šunky rozložíme, na každý rozdelíme cesnakom ochutený syr a opatrne zvinieme.
Naplnené závitky postupne obalíme v hladkej múke, mierne osolených rozšľahaných vajíčkach a strúhanke.
Celý postup ešte raz zopakujeme.
Obalené závitky vyprážame v horúcom oleji do zlatista. Hotové ich necháme odkvapkať z prebytočného oleja na papierovej utierke.
Podávame s uvarenými zemiakmi, so zeleninovou prílohou a ľubovoľným dresingom.
Dobrá rada: Aby zo závitkov nevytiekol syr, "utesnite“ ich konce kolieskami surovej mrkvy.
Kategória:
200 g šunky v plátkoch,
200 g tvrdého syra,
3-4 strúčiky cesnaku,
50 g hladkej múky,
100 g strúhanky,
2 vajcia,
soľ,
olej
Šunkové závitky plnené syrom - príprava
Tvrdý syr postrúhame, pridáme k nemu ošúpaný prelisovaný cesnak a spolu premiešame.
Plátky šunky rozložíme, na každý rozdelíme cesnakom ochutený syr a opatrne zvinieme.
Naplnené závitky postupne obalíme v hladkej múke, mierne osolených rozšľahaných vajíčkach a strúhanke.
Celý postup ešte raz zopakujeme.
Obalené závitky vyprážame v horúcom oleji do zlatista. Hotové ich necháme odkvapkať z prebytočného oleja na papierovej utierke.
Podávame s uvarenými zemiakmi, so zeleninovou prílohou a ľubovoľným dresingom.
Dobrá rada: Aby zo závitkov nevytiekol syr, "utesnite“ ich konce kolieskami surovej mrkvy.
Plátky šunky rozložíme, na každý rozdelíme cesnakom ochutený syr a opatrne zvinieme.
Naplnené závitky postupne obalíme v hladkej múke, mierne osolených rozšľahaných vajíčkach a strúhanke.
Celý postup ešte raz zopakujeme.
Obalené závitky vyprážame v horúcom oleji do zlatista. Hotové ich necháme odkvapkať z prebytočného oleja na papierovej utierke.
Podávame s uvarenými zemiakmi, so zeleninovou prílohou a ľubovoľným dresingom.
Dobrá rada: Aby zo závitkov nevytiekol syr, "utesnite“ ich konce kolieskami surovej mrkvy.