Salámovo-cestovinový šalát
Kategória:
150 g cestovín, soľ, 150 g póru, 1 lyžica oleja, 100 g mrkvy, 200 g mäkkej salámy, mleté čierne korenie, 2 lyžice mojonézy, 1 lyžica citrónovej šťavy, 1/2 lyžičky práškového cukru, 1 lyžička worcesterskej omáčky, petržlenová vňať
Salámovo-cestovinový šalát - príprava
Cestoviny vložíme do vriacej osolenej vody, uvaríme, scedíme, prepláchneme vodou a necháme odkvapkať.
Pór pokrájame na kolieska a jemne opražíme na oleji. Pridáme na tenké plátky pokrájanú mrkvu, osolíme a spolu krátko podusíme.
Vo väčšej mise zmiešame cestoviny so zeleninou, okorením, pridáme na kocky pokrájanú salámu a necháme na chladnom mieste postáť.
Majonézu zmiešame s jogurtom, ochutíme citrónovou šťavou, práškovým cukrom, worcesterskou omáčkou a vylejeme na šalát.
Premiešame a pred podávaním posypeme petržlenovou vňaťou.
Kategória:
150 g cestovín, soľ, 150 g póru, 1 lyžica oleja, 100 g mrkvy, 200 g mäkkej salámy, mleté čierne korenie, 2 lyžice mojonézy, 1 lyžica citrónovej šťavy, 1/2 lyžičky práškového cukru, 1 lyžička worcesterskej omáčky, petržlenová vňať
Salámovo-cestovinový šalát - príprava
Cestoviny vložíme do vriacej osolenej vody, uvaríme, scedíme, prepláchneme vodou a necháme odkvapkať.
Pór pokrájame na kolieska a jemne opražíme na oleji. Pridáme na tenké plátky pokrájanú mrkvu, osolíme a spolu krátko podusíme.
Vo väčšej mise zmiešame cestoviny so zeleninou, okorením, pridáme na kocky pokrájanú salámu a necháme na chladnom mieste postáť.
Majonézu zmiešame s jogurtom, ochutíme citrónovou šťavou, práškovým cukrom, worcesterskou omáčkou a vylejeme na šalát.
Premiešame a pred podávaním posypeme petržlenovou vňaťou.
Pór pokrájame na kolieska a jemne opražíme na oleji. Pridáme na tenké plátky pokrájanú mrkvu, osolíme a spolu krátko podusíme.
Vo väčšej mise zmiešame cestoviny so zeleninou, okorením, pridáme na kocky pokrájanú salámu a necháme na chladnom mieste postáť.
Majonézu zmiešame s jogurtom, ochutíme citrónovou šťavou, práškovým cukrom, worcesterskou omáčkou a vylejeme na šalát.
Premiešame a pred podávaním posypeme petržlenovou vňaťou.