Maďarské pečené mäso
500 g bravčového stehna, 20 g hladkej múky, 20 g masla, lyžička mletej sladkej, červenej papriky, 150 g rajčiakov, štipka rozdrvenej rasce, soľ, 40 g postrúhaného syra, 20 g masti, 4 strúčiky cesnaku , 250 g zelenej papriky

Maďarské pečené mäso - príprava

    Z odblaneného a umytého mäsa nakrájame rezne,
    naklepeme ich a posolíme, okraje narežeme a obalíme v múke, do ktorej sme zamiešali mletú papriku a rozdrvenú rascu. Pekáč alebo zapekaciu misu vymastíme a uložíme do nej pripravené rezne.
    Posypeme ich na plátky pokrájaným cesnakom, pásikmi zelenej papriky a štvrtkami rajčiakov.
    Osolíme a dáme piecť.
    V polovici pečenia pokvapkáme rozpusteným maslom, posypeme postrúhaným syrom a dopečieme.
    Podávame s varenými zemiakmi posypanými nasekanou petržlenovou vňaťou.
Top