Jarabice dusené so zázvorom
Kategória:
2 jarabice, soľ, 80g masla, 40g údenej slaniny, niekoľko zrniek čierneho a nového korenia, tymián, 1 bobkový list, zázvor, 1 lyžica kapár, citrón, 0,1 l červeného vína, 10g hladkej múky, hovädzí vývar
Jarabice dusené so zázvorom - príprava
Očistené a vypitvané jarabice dobre umyjeme, rozrežeme na polovice, osolíme, dáme do rajnice a polejeme rozpusteným maslom.
Obložíme ich plátkami slaniny, pridáme celé čierne a nové korenie, štipku tymiánu, bobkový list, kúsok zázvoru a pomaly dusíme.
Jarabice občas podlejeme hovädzím vývarom.
Mäkké jarabice vyberieme, do šťavy primiešame posekané kapary, postrúhanú citronovú kôru, citronovú šťavu, víno a zahustíme múkou.
Podávame s vypraženými zemiakovými tyčinkami.
Podobné recepty
Kategória:
2 jarabice, soľ, 80g masla, 40g údenej slaniny, niekoľko zrniek čierneho a nového korenia, tymián, 1 bobkový list, zázvor, 1 lyžica kapár, citrón, 0,1 l červeného vína, 10g hladkej múky, hovädzí vývar
Jarabice dusené so zázvorom - príprava
Očistené a vypitvané jarabice dobre umyjeme, rozrežeme na polovice, osolíme, dáme do rajnice a polejeme rozpusteným maslom.
Obložíme ich plátkami slaniny, pridáme celé čierne a nové korenie, štipku tymiánu, bobkový list, kúsok zázvoru a pomaly dusíme.
Jarabice občas podlejeme hovädzím vývarom.
Mäkké jarabice vyberieme, do šťavy primiešame posekané kapary, postrúhanú citronovú kôru, citronovú šťavu, víno a zahustíme múkou.
Podávame s vypraženými zemiakovými tyčinkami.
Obložíme ich plátkami slaniny, pridáme celé čierne a nové korenie, štipku tymiánu, bobkový list, kúsok zázvoru a pomaly dusíme.
Jarabice občas podlejeme hovädzím vývarom.
Mäkké jarabice vyberieme, do šťavy primiešame posekané kapary, postrúhanú citronovú kôru, citronovú šťavu, víno a zahustíme múkou.
Podávame s vypraženými zemiakovými tyčinkami.