Jelení guláš v tlakovom hrnci
500g mäsa z pliecka, 80g masti, 150g cibule, 2 lyžičky mletej červenej papriky, 1 lyžica rajčiakového pretlaku, 2 strúčiky cesnaku, mletá rasca, majorán, mleté čierne korenie, soľ, citrónová kôra, 10g hladkej múky, 30g údenej slaniny

Jelení guláš v tlakovom hrnci - príprava

    Mäso z pliecka umyjeme a pokrájame na kocky.
    V tlakovom hrnci rozpustíme masť, speníme na nej nadrobno posekanú cibuľu, primiešame papriku, rajčiakový pretlak, postrúhaný cesnak, pomletú rascu, majorán, mleté čierne korenie, pokrájané mäso, osolíme a dusíme vo vlastnej šťave.
    Keď sa šťava vyparí, posypeme postrúhanou citrónovou kôrou, múkou, trochu opražíme a podlejeme horúcou vodou.
    Hrniec uzavrieme a pod tlakom dusíme 25 až 30 minút.
    Hotový guláš polejeme na kocky pokrájanou, upraženou údenou slaninou a podávame so zemiakmi.
Top