Anglický vianočný koláč
Kategória:
350 g margarínu,
350 g práškového cukru,
6 vajec,
450 g hladkej múky,
4 PL (polievkové lyžice) mlieka, alebo vínovice,
1 ČL (čajová lyžica) mletej škorice,
1 ČL mletých klinčekov,
1 PL mletého ďumbiera,
450 g hrozienok,
kôrka pomaranča, alebo citrónu,
100 g citronátu (zelené kandizované ovocie),
125 g červených čerešn,í
250 g sekaných mandlí,
50 g kandizovaného zázvoru.
Anglický vianočný koláč - príprava
Źĺtky vyšľaháme s cukrom.
Potom všetko pridáme a vymiešame.
Bielky vyšľahať na sneh – pridávať až úplne na koniec.
Do vymastenej bábovkovej formy.
Pečieme 2 a ½ až 3 hodiny pri 140 st.C.
Vyberieme vychladnuté z formy (bude to tvrdé – nevadí), zabalíme do utierky a v nádobe (jenská misa a pod.) to pravidelne polievame nejakým destilátom (najlepšie koňakom).
Zvrchu prikryté, uskladňujeme na balkóne ( v chlade). Pečieme 6 (šesť) týždňov pred Vianocami.
Kategória:
350 g margarínu,
350 g práškového cukru,
6 vajec,
450 g hladkej múky,
4 PL (polievkové lyžice) mlieka, alebo vínovice,
1 ČL (čajová lyžica) mletej škorice,
1 ČL mletých klinčekov,
1 PL mletého ďumbiera,
450 g hrozienok,
kôrka pomaranča, alebo citrónu,
100 g citronátu (zelené kandizované ovocie),
125 g červených čerešn,í
250 g sekaných mandlí,
50 g kandizovaného zázvoru.
Anglický vianočný koláč - príprava
Źĺtky vyšľaháme s cukrom.
Potom všetko pridáme a vymiešame.
Bielky vyšľahať na sneh – pridávať až úplne na koniec.
Do vymastenej bábovkovej formy.
Pečieme 2 a ½ až 3 hodiny pri 140 st.C.
Vyberieme vychladnuté z formy (bude to tvrdé – nevadí), zabalíme do utierky a v nádobe (jenská misa a pod.) to pravidelne polievame nejakým destilátom (najlepšie koňakom).
Zvrchu prikryté, uskladňujeme na balkóne ( v chlade). Pečieme 6 (šesť) týždňov pred Vianocami.
Potom všetko pridáme a vymiešame.
Bielky vyšľahať na sneh – pridávať až úplne na koniec.
Do vymastenej bábovkovej formy.
Pečieme 2 a ½ až 3 hodiny pri 140 st.C.
Vyberieme vychladnuté z formy (bude to tvrdé – nevadí), zabalíme do utierky a v nádobe (jenská misa a pod.) to pravidelne polievame nejakým destilátom (najlepšie koňakom).
Zvrchu prikryté, uskladňujeme na balkóne ( v chlade). Pečieme 6 (šesť) týždňov pred Vianocami.