Apeninské kurča
Kategória: 
1 kurča, soľ, 4 strúčiky cesnaku, mletá červená paprika, hladká múka, 2 cibule, 150 g mrkvy, 200 g zelenej fazuľky (môže byť sterilizovaná), 150 g prerastenej údenej slaniny, 1 dl bieleho vína, olej, 1 lyžica pokrájanej petržlenovej vňate

Apeninské kurča - príprava

    Umyté kurča osušíme, pokrájame na porcie a z oboch strán osolíme.
    Každú porciu natrieme pretlačeným cesnakom, posypeme mletou červenou paprikou a obalíme v hladkej múke.
    V hlbšej panvici zohrejeme trochu oleja, vložíme do neho porcie kurčaťa a prudko opečieme z oboch strán.
    Mäso vyberieme na tanier a odložíme na teplom mieste.
    Do výpeku dáme nadrobno pokrájanú jednu cibuľu, na kolieska pokrájanú mrkvu a za stáleho miešania opražíme.
    Zeleninu preložíme do zapekacej nádoby, pridáme opečené porcie kurčaťa, druhú cibuľu pokrájanú na mesiačiky, podlejeme vývarom a vo vyhriatej rúre pečieme 30 minút. Pridáme scedenú fazuľku, na plátky pokrájanú slaninu
    a upečieme domäkka.
    Počas pečenia kurča aspoň raz otočíme a polievame výpekom. Hotové jedlo posypeme petržlenovou vňaťou.
Top