Babkina bábovka
5 vajec, 7 PL kryšt.cukru, 9 PL polhohrubej múky, 0,5 dcl olej, 1/2 prášok do pečiva, kakao.

Babkina bábovka - príprava

    Postup: Oddelíme žĺtka od bielkov. Bielka vyšľaháme, postupne pridávame cukor. Keď to budeme mať pekne tuhé tak pridáme žĺtka, opatrne premiešame a môžme postupne pridávať múku s práškom do pečiva. Jednu časť oddelíme a pridáme podľa uváženia kakao( kto ako má rád). Bábovkovú formu si vymastíme a vysypeme múkou. Najprv nalejeme svetlú časť a na ňu tmavú časť. Pobúchame formou aby vyšli bublinky a dáme do vyhriatej rúry asi 200 stupňov cca 15 minút. Ja stále skúšam vidličkou pichnúť do vnútra či je hotová. Pred podávaním posypeme práškovým cukrom.

Podobné recepty

Top