Cestoviny so smotanovo-syrovou omáčkou
Kategória: 
500 g cestovín z tvrdej pšenice (penne rigate - rúrky, mušličky), 1 stredná cibuľa, 1 - 2 strúčiky cesnaku, mrazený špenát (stačí kocka veľká asi 6 x 6 x 6 cm), 1 sladká smotana - 12 % (alebo na varenie), olej, soľ, bazalka, tymián

Cestoviny so smotanovo-syrovou omáčkou - príprava

    Do vriacej, osolenej vody dáme variť cestoviny.
    Medzitým v stredne veľkom (nižšom) hrnci na troške oleja krátko opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu a cesnak, potom pridáme špenát.
    Keď je špenát rozpustený, zalejeme smotanou, podľa chuti osolíme, pridáme trošku bazalky a tymiánu.
    Za stáleho miešania varíme 3 - 4 min.
    Uvarené cestoviny scedíme, presypeme do pripravenej omáčky, dobre premiešame a môžeme servírovať.
Top