Halušky s kyslou kapustou a udeným mäsom (strapačky)
by boruvka
Ľahký
Lacný
Kategória:
Jedlá z bravčového mäsa
Halušky alebo inak aj strapačky s kapustou sú výborný tip na rýchle a sýte jedlo.
Ingrediencie
Pre
4
Osoba(y)
suroviny
500
g
kyslá kapusta
300
g
údené mäso alebo klobása
2
ks
kyslá smotana
1
kg
zemiakov na halušky
2
ks
cibuľa
podľa potreby
polohrubá či hladká múka
1
ks
vajíčko
olej alebo masť
soľ
Halušky s kyslou kapustou a udeným mäsom (strapačky) - príprava
Kapustu
prepláchneme
,
podlejeme
trochu
vodou
a
udusíme
domäkka
.
Potom
scedíme
.
Údené
nakrájame
na kocky
.
Pokrájanú
cibuľu
osmažíme
do
zlatova
,
pridáme
k nej
údené mäso
a
spoločne
smažíme
.
Halušky
uvaríme podľa
receptu
halušky
zo zemiakov
.
Ocedené
halušky
premiešame
s
údeným
, kapustou a
smotanou.
Top
×
Please login to use this feature