Jemná hubová nátierka
Kategória:
500 g hríbov alebo šampiňónov, šťava z citróna, soľ, 0,2 dl oleja, 20 g masla, 20 g hladkej múky, 0,2 dl bieleho vína, zelená petržlenová vňať, 2 žĺtky
Jemná hubová nátierka - príprava
Huby nadrobno pokrájame, pokvapkáme citrónom, osolíme
a podusíme na malom množstve oleja.
Z masla a múky pripravíme bledú zápražku, zriedime ju
so šťavou, ktorú popustili huby, niekoľkými kvapkami bieleho vína, rozšľaháme a povaríme na hustú omáčku.
Do omáčky pridáme huby, soľ, zelenú petržlenovú vňať
a žĺtky, zamiešame a hneď odstavíme.
Natierame na opečené hrianky zo sendviča.
Podobné recepty
Kategória:
500 g hríbov alebo šampiňónov, šťava z citróna, soľ, 0,2 dl oleja, 20 g masla, 20 g hladkej múky, 0,2 dl bieleho vína, zelená petržlenová vňať, 2 žĺtky
Jemná hubová nátierka - príprava
Huby nadrobno pokrájame, pokvapkáme citrónom, osolíme
a podusíme na malom množstve oleja.
Z masla a múky pripravíme bledú zápražku, zriedime ju
so šťavou, ktorú popustili huby, niekoľkými kvapkami bieleho vína, rozšľaháme a povaríme na hustú omáčku.
Do omáčky pridáme huby, soľ, zelenú petržlenovú vňať
a žĺtky, zamiešame a hneď odstavíme.
Natierame na opečené hrianky zo sendviča.
a podusíme na malom množstve oleja.
Z masla a múky pripravíme bledú zápražku, zriedime ju
so šťavou, ktorú popustili huby, niekoľkými kvapkami bieleho vína, rozšľaháme a povaríme na hustú omáčku.
Do omáčky pridáme huby, soľ, zelenú petržlenovú vňať
a žĺtky, zamiešame a hneď odstavíme.
Natierame na opečené hrianky zo sendviča.