Jemná hubová nátierka
Kategória: 
500 g hríbov alebo šampiňónov, šťava z citróna, soľ, 0,2 dl oleja, 20 g masla, 20 g hladkej múky, 0,2 dl bieleho vína, zelená petržlenová vňať, 2 žĺtky

Jemná hubová nátierka - príprava

    Huby nadrobno pokrájame, pokvapkáme citrónom, osolíme
    a podusíme na malom množstve oleja.
    Z masla a múky pripravíme bledú zápražku, zriedime ju
    so šťavou, ktorú popustili huby, niekoľkými kvapkami bieleho vína, rozšľaháme a povaríme na hustú omáčku.
    Do omáčky pridáme huby, soľ, zelenú petržlenovú vňať
    a žĺtky, zamiešame a hneď odstavíme.
    Natierame na opečené hrianky zo sendviča.
Top