Cesnakové morčacie stehno
Kategória: 
1 kg vrchného morčacieho stehna, 15 dkg údenej slaniny, soľ, mleté biele korenie, 2 dcl sladkej smotany, 2 strúčiky cesnaku Dusená zelenina: 2 cibule, 7 dkg údenej slaniny, 3 mrkvy, 50 dkg kelu, soľ, mleté biele korenie, 1 PL vegety, 2 dcl zeleninový bujón

Cesnakové morčacie stehno - príprava

    Mäso umyjeme, vykostíme, osolíme, okoreníme a obložíme plátkami slaniny.
    Uložíme do pekáča, zaleje 4 dl vody, prikryjeme a vo vyhriatej rúre pečieme 90 minút.
    Potom odkryjeme, z mäsa vyberieme slaninu, polejeme smotanou rozšľahanou so soľou a pretlačeným cesnakom, vložíme späť do rúry a upečieme dochrumkava. Počas pečenia polievame šťavou.
    Príprava zeleniny:
    cibuľu očistíme, nakrájame na plátky, mrkvu na kolieska, kel zbavíme hlúbov a nakrájame na kocky.
    Slaninu nakrájame na kocky, rozškvaríme, pridáme cibuľu, zeleninu, opražíme, osolíme, okoreníme, zalejeme bujónom, prikryjeme a 30 minút dusíme.
Top