Zemiaky zapekané s morčacím mäsom
Kategória: 
80 dkg zemiakov, olej, soľ, mleté biele korenie, korenie harmónia chuti, rasca, 50 dkg morčacích pŕs, 2 dcl sladkej smotany, sladká i štipľavá červená paprika, 5 dkg masla,10 dkg syru Niva

Zemiaky zapekané s morčacím mäsom - príprava

    Zemiaky očistíme, umyjeme, ozdobným nožom nakrájame na tenké plátky, na rozohriatom oleji postupne opečieme, osolíme, okoreníme, posypeme korením a rascou.
    Mäso umyjeme, osušíme, nakrájame na plátky, osolíme, okoreníme a z oboch strán opečieme na rozohriatom oleji.
    Do vymastenej zapekacej misy dáme polovicu zemiakov, obložíme mäsom a prikryjeme zvyšnými zemiakmi.
    Zalejeme smotanou rozšľahanou s mletou sladkou aj pálivou červenou paprikou, obložíme plátkami masla, prikryjeme alobalom a vo vyhriatej rúre zapekáme asi 40 minút.
    Potom odkryjeme, posypeme postrúhaným syrom Niva a krátko zapečieme.
Top