Dusené kurča s estragónom
Kategória: 
1 kurča , 2 lyžice citrónovej šťavy , 2 vetvičky estragónu môže byť aj sušený, 40 g masla , 2 lyžice posekanej šalotky , 125 ml červeného vína , 250 ml slepačieho bujónu, 4 lyžice kyslej smotany , 2 žĺtky , 1 lyžica kremžskej horčice, mleté biele korenie , soľ

Dusené kurča s estragónom - príprava

    Umyté osušené kurča osolíme, pokvapkáme citrónovou šťavou a posypeme mletým bielym korením.
    Do brušnej dutiny vložíme estragón a v horúcom masle kurča zo všetkých strán opečieme.
    Pridáme šalotku a krátko podusíme.
    Podlejeme vínom a horúcim bujónom a prikryté dusíme asi 45 minút.
    Udusené kurča vyberieme a odložíme do tepla.
    Smotanu, žĺtky a horčicu dobre vymiešame a pridáme
    do výpeku. Omáčku už nevaríme, iba zohrejeme.
    Kurča naporciujeme a podávame s ryžou alebo s opekanými zemiakmi preliate omáčkou.
Top