Bravčové rezne
6 – 8 bravčových rezňov, 1 kg zemiakov , 3 vajcia , 4 strúčiky cesnaku , 100 g hladkej múky , 500 g mrkvy, 250 g petržlenu , 250 g zeleru, 2 cibule , 6 – 8 plátkov oravskej slaniny , majoránka , 1 bobkový list, celé čierne a nové korenie , mleté čierne korenie, soľ olej na potretie pekáča ,

Bravčové rezne - príprava

    Umyté osušené rezne naklepeme, osolíme, okoreníme mletým čiernym korením.
    Mrkvu, petržlen a zeler očistíme a postrúhame na hrubšom strúhadle, cibuľu pokrájame nadrobno.
    Očistené zemiaky najemno postrúhame, pridáme vajcia, prelisovaný cesnak, hladkú múku, majorán, soľ a pripravíme cesto ako na zemiakové placky.
    Dno vyššieho pekáča potrieme olejom, pridáme pokrájanú cibuľu, postrúhanú zeleninu, celé čierne a nové korenie
    a bobkový list.
    Na zeleninovú vrstvu poukladáme rezne, ktoré obložíme plátkami slaniny.
    Všetko zalejeme zemiakovým cestom.
    V dobre vyhriatej rúre pečieme približne hodinu.
    Podávame s varenými zemiakmi, uhorkovým šalátom alebo
    so sterilizovanou zeleninou
Top