Bôčik plnený ovocím
1,5 kg chudého bôčika, paradajkový pretlak, rozmarín, 300 g zelených jabĺk, koriander, hotové korenie do jablčného závinu, 50 ml vínneho octu, 200 ml smotany, pažítka, citrónová šťava, soľ

Bôčik plnený ovocím - príprava

    Bôčik umyjeme, osušíme, osolíme a kožu narežeme do mriežky. Mäso obrátime a naklepeme po vnútornej strane.
    Pripravíme si pastu z 2 lyžíc paradajkového pretlaku a
    1 lyžičky nastrihaných ihličiek rozmarínu.
    Nanesieme na vnútornú, prípadne i vonkajšiu stranu mäsa.
    Jablká aj so šupou nahrubo postrúhame, premiešame
    s 1 lyžicou paradajkového pretlaku, v ktorom sme rozmiešali rozdrvený koriander a korenie do jablkového závinu.
    Zmes jabĺk položíme na plát mäsa, stočíme a obviažeme niťou.
    Pečieme vo vyhriatej rúre a podlievame nálevom z 350 ml vody a 50 ml vínneho octu.
    Po upečení mäso vyberieme a necháme vychladnúť.
    Do výpeku zavaríme 200 ml smotany a po vychladnutí
    na konzumnú teplotu pridáme 2 lyžice nasekanej pažítky premiešanej s citrónovou šťavou.
    Teplý bôčik s omáčkou sa podáva s ryžou, studený sa hodí k zemiakovému šalátu.
Top