Bravčové mäso po čínsky
800 g bravčového mäsa zo stehna , 400 g póru , 80 g olúpaných mandlí , 8 lyžíc vína , 5 lyžíc sójovej omáčky , 1 lyžička maizeny , trošku cukru a rozotretý cesnak , 3 lyžice olej , soľ

Bravčové mäso po čínsky - príprava

    Umyté mäso pokrájame priečne cez vlákna na malé rezance. Očistený pór rozrežeme na štvorcentimetrové kúsky a potom na pásiky široké asi 5 mm.
    Mandle pokrájame na tenké rezančeky a opražíme na sucho. Zvlášť v nádobe zmiešame víno, sójovú omáčku, maizenu, cukor a rozotretý cesnak.
    Pripravené mäso prudko opečieme na rozpálenom oleji, pridáme pór a krátko podusíme.
    Nakoniec primiešame pripravenú omáčku a 1 minútu spolu povaríme.
    Pred podávaním mäso posypeme mandľami.
    Vhodnou prílohou je varená alebo dusená ryža.
Top