800 g bravčového mäsa zo stehna , 400 g póru , 80 g olúpaných mandlí , 8 lyžíc vína , 5 lyžíc sójovej omáčky , 1 lyžička maizeny , trošku cukru a rozotretý cesnak , 3 lyžice olej , soľ
Bravčové mäso po čínsky - príprava
Umyté mäso pokrájame priečne cez vlákna na malé rezance. Očistený pór rozrežeme na štvorcentimetrové kúsky a potom na pásiky široké asi 5 mm.
Mandle pokrájame na tenké rezančeky a opražíme na sucho. Zvlášť v nádobe zmiešame víno, sójovú omáčku, maizenu, cukor a rozotretý cesnak.
Pripravené mäso prudko opečieme na rozpálenom oleji, pridáme pór a krátko podusíme.
Nakoniec primiešame pripravenú omáčku a 1 minútu spolu povaríme.
Pred podávaním mäso posypeme mandľami.
Vhodnou prílohou je varená alebo dusená ryža.