Kávové zrná
Ingrediencie
Pre 15 Porcia(e)
Suroviny
- 300 g Hl. múka
- 240 g MASLO
- 120 g mlete vlasske orechy
- 120 g praskovy cukor
Kavova hmota
- 250 g praskovy cukor
- 100 g maslo
- 1 ks zltok
- 60 g mlete vlasske orechy
- 2 PL kakao
- 50 ml cokolada na varenie
- 50 ml uvarena silna kava
- dzem podla vasej chuti
Kávové zrná - príprava
do preosiatej muky pridajte mlete orechy, praskovy cukor, zmaknute maslo a vypracujte cesto, ktore nechajte odlezat v chladnicke pol hodiny. Kavova hmota: do misy pridajte maslo, cukor, zltok, orechy, kakao, rum, zalejte trochou silnej kavy. Cesto by malo byt vypracovane na dobre tvarovatelnu hmotu (v pripade ze je riedke pridajte este orechy alebo pomrvene piskoty). Na pomucenej doske vyvalkajte cesto na tenko a formickou v tvare kruhu z neho vykrajujeme mensie kolieska. Tie potom upecieme na plechu v rure pri 180 stupnoch. Po upeceni nechame vychladnut a potrieme dzemom. Z kavovej hmoty tvarujeme rukami zrna. Druhou stranou priboroveho nozika do kazdeho zrna vtlacime ryhu a polovicu namocime do roztopenej teplej cokolady.
Podobné recepty
Ingrediencie
Pre 15 Porcia(e)
Suroviny
- 300 g Hl. múka
- 240 g MASLO
- 120 g mlete vlasske orechy
- 120 g praskovy cukor
Kavova hmota
- 250 g praskovy cukor
- 100 g maslo
- 1 ks zltok
- 60 g mlete vlasske orechy
- 2 PL kakao
- 50 ml cokolada na varenie
- 50 ml uvarena silna kava
- dzem podla vasej chuti
Kávové zrná - príprava
do preosiatej muky pridajte mlete orechy, praskovy cukor, zmaknute maslo a vypracujte cesto, ktore nechajte odlezat v chladnicke pol hodiny. Kavova hmota: do misy pridajte maslo, cukor, zltok, orechy, kakao, rum, zalejte trochou silnej kavy. Cesto by malo byt vypracovane na dobre tvarovatelnu hmotu (v pripade ze je riedke pridajte este orechy alebo pomrvene piskoty). Na pomucenej doske vyvalkajte cesto na tenko a formickou v tvare kruhu z neho vykrajujeme mensie kolieska. Tie potom upecieme na plechu v rure pri 180 stupnoch. Po upeceni nechame vychladnut a potrieme dzemom. Z kavovej hmoty tvarujeme rukami zrna. Druhou stranou priboroveho nozika do kazdeho zrna vtlacime ryhu a polovicu namocime do roztopenej teplej cokolady.