Bravčové rezne na pomarančoch
4 bravčové rezne zo stehna, 2 lyžice oleja, 1 cibuľa , 4 mrkvy, 2 strúčiky cesnaku, 400 g paradajok, 2 lyžice hnedého cukru , 1 lyžica postrúhanej pomarančovej kôry, 6 mesiačikov pomaranča, 350 g fazule (tmavej alebo strakatej), mleté čierne korenie, soľ

Bravčové rezne na pomarančoch - príprava

    Na panvici rozpálime olej a mäso prudko opečieme, vyberieme a uložíme na teplé miesto.
    Na oleji orestujeme cibuľu, pridáme pokrájanú mrkvu
    a cesnak.
    Po piatich minútach pridáme paradajky, cukor, pomarančovú kôru, soľ a korenie.
    Necháme zovrieť.
    Na pripravenú zmes vložíme mäso a na miernom ohni
    pod pokrievkou dusíme 15 minút.
    Šťavu rozmixujeme ponorným mixérom.
    Na záver pridáme fazuľu, ktorú sme predtým 15 minút varili, a dusíme ďalších 20 minút.
    Tesne pred dokončením pridáme mesiačiky pomaranča.
Top