KURACIE BIELE MÄSO NA SMOTANE
Kategória: 
600 g kuracích pŕs, cibuľa, 2 strúčiky cesnaku, mleté čierne korenie, paprika, vegeta, soľ, 2 bobkové listy, sladká alebo šľahačková smotana, hladká múka, citrónová šťava alebo ocot, cukor

KURACIE BIELE MÄSO NA SMOTANE - príprava

    Na rozpálenom oleji opražíme do zlata na jemno pokrájané strúčiky cesnaku a cibuľu, pridáme mäso pokrájané na štvorčeky.
    Za stáleho miešania pečieme kým mäso nezbelie.
    Posypeme paprikou, čiernym korením, vegetou, môžeme pridať i slepačí bujón.
    Podlejeme vodou, tak aby mäso bolo zakryté.
    Vložíme bobkové listy a prikryté dusíme do mäkka.
    V smotane rozmiešame 2 a pol lyžičky hladkej múky.
    Túto zmes prilejeme cez sitko k hotovému mäsu.
    Pustíme varom a odstavíme.
    Podľa chuti pridáme ocot, soľ a cukor.
    Podávame s cestovinou alebo s knedľou.
Top