ČÍNA S ČERSTVOU KAPUSTOU
Kategória: 
Kuracie prsia (môže byť aj sójové alebo bravčové), mrazená zelenina,1/4 čerstvej kapusty, olej, cibuľa, cesnak, sójová a vorcestrová omáčka, čierne mleté korenie, mletá paprika, soľ, majoránka, komu aké korenie chutí (môže byt aj chilli), paradajkový pretlak, alebo kapiová pomazánka

ČÍNA S ČERSTVOU KAPUSTOU - príprava

    Najprv si pripravíme marinádu, ktorú použijeme
    na ktorékoľvek mäso či je to kuracie alebo sójové. Pozostáva z oleja, sójovej a vorcestrovej omáčky, čierneho korenia, mletej papriky a majoránky alebo iného korenia ktoré máte radi.
    Necháme postáť aspoň 5 hodín, nič sa nestane ak bude mäso
    v marináde aj celú noc.
    Namarinované mäso dáme na panvicu a mierne opečieme, cibuľu pridáme neskôr, aby sa nám počas praženia mäsa nespálila, ďalej pridáme mrazenú zeleninu v akejkoľvek kombinácii, podlejeme vodou a dusíme na miernom ohni, kým sa voda takmer neodparí, potom pridáme pretlak alebo kapiovú pomazánku a necháme ešte chvíľu cca 5 min. dusiť, tesne pred koncom pridáme na tenké rezance nakrájanú kapustu
    (je jedno či je biela alebo červená), prikryjeme a necháme ešte na miernom ohni dusiť 3-5 minút, kapustu nemiešame. Potom odstavíme a necháme tak asi 10 - 15 minút, zatiaľ si uvaríme prílohu (ryžu alebo opekané zemiaky).
    Tesne pred podávaním všetko spolu zmiešame, kapusta musí byť chrumkavá.
    Pri použití sójového mäsa používame na zalievanie vodu,
    v ktorej sa mäso varilo.

Podobné recepty

Top