Zemiakové šišky
Kategória: 
½ kg varených zemiakov, ½ kg polohrubej múky, 1/8 l mlieka, kocka kvasníc, 2 žĺtky, 2 lyžice rumu, 1 lyžice cukru, soľ

Zemiakové šišky - príprava

    Do vlažného mlieka dáme cukor, kvasnice a necháme vykysnúť. Vykysnuté pridáme do nastrúhaných, varených prechladnutých zemiakov, pridáme muku, 2 žĺtky, rum, soľ a vymiešame
    na hladké cesto.
    Podľa potreby môžeme pridať mlieko.
    Po pol hodine cesto premiešame a ešte necháme kysnúť.
    Potom urobíme na pláte šišky, necháme chvíľku vykysnúť
    a smažíme tak, že ich dávame do rozpáleného oleja hornou stranou dole.
    Na usmažené môžeme dať sladkú marmeládu alebo slanú pomazánku
Top