Zemiakové šišky
Kategória:
½ kg varených zemiakov, ½ kg polohrubej múky, 1/8 l mlieka, kocka kvasníc, 2 žĺtky, 2 lyžice rumu, 1 lyžice cukru, soľ
Zemiakové šišky - príprava
Do vlažného mlieka dáme cukor, kvasnice a necháme vykysnúť. Vykysnuté pridáme do nastrúhaných, varených prechladnutých zemiakov, pridáme muku, 2 žĺtky, rum, soľ a vymiešame
na hladké cesto.
Podľa potreby môžeme pridať mlieko.
Po pol hodine cesto premiešame a ešte necháme kysnúť.
Potom urobíme na pláte šišky, necháme chvíľku vykysnúť
a smažíme tak, že ich dávame do rozpáleného oleja hornou stranou dole.
Na usmažené môžeme dať sladkú marmeládu alebo slanú pomazánku
Kategória:
½ kg varených zemiakov, ½ kg polohrubej múky, 1/8 l mlieka, kocka kvasníc, 2 žĺtky, 2 lyžice rumu, 1 lyžice cukru, soľ
Zemiakové šišky - príprava
Do vlažného mlieka dáme cukor, kvasnice a necháme vykysnúť. Vykysnuté pridáme do nastrúhaných, varených prechladnutých zemiakov, pridáme muku, 2 žĺtky, rum, soľ a vymiešame
na hladké cesto.
Podľa potreby môžeme pridať mlieko.
Po pol hodine cesto premiešame a ešte necháme kysnúť.
Potom urobíme na pláte šišky, necháme chvíľku vykysnúť
a smažíme tak, že ich dávame do rozpáleného oleja hornou stranou dole.
Na usmažené môžeme dať sladkú marmeládu alebo slanú pomazánku
na hladké cesto.
Podľa potreby môžeme pridať mlieko.
Po pol hodine cesto premiešame a ešte necháme kysnúť.
Potom urobíme na pláte šišky, necháme chvíľku vykysnúť
a smažíme tak, že ich dávame do rozpáleného oleja hornou stranou dole.
Na usmažené môžeme dať sladkú marmeládu alebo slanú pomazánku