Zemiakové šúľance s makom
Veľmi ľahký
Lacný
Príprava
Varenie
Kategória: 

Bezmäsitá dobrota, ktorú musíte vyskúšať. 

Ingrediencie

Pre 4 Osoba(y)

Suroviny

  • 500 g zemiakov
  • 200 g hrubej múky
  • 120 g maku
  • 70 g práškového cukru
  • 50 g masla
  • 1 žĺtok
  • voda, soľ

Zemiakové šúľance s makom - príprava

    Umyté zemiaky uvaríme v šupke, olúpeme a nastrúhame na strúhadle alebo pomelieme.
    Dáme na plát, osolíme, pridáme žĺtok, muku, podľa potreby vodu a vypracujeme hustejšie cesto, ktoré necháme 20 minút odpočinúť.
    Potom cesto rozdelíme na niekoľko časti a z každej časti utvoríme tenký valček o priemere 1 cm a nakrájame ho na kúsky.
    Kúsky cesta rozvaľkáme na pláte posypanom mukou a robíme šúľance, ktoré uvaríme v väčšom množstve osolené vody.
    V priebehu varenia ich občas zamiešame, aby sa neprichytili na dno hrnca.
    Uvarené šúľance vyberieme dierkovanou naberačkou, necháme odkvapkať, posypeme makom zmiešaným s cukrom a pokvapkáme rozpusteným maslom
Top